Region Jämtland Härjedalen

Tjänstedesign på Myndighetsfestivalen

Den 24 april berättar Social- och arbetsmarknadsförvaltningen på Östersunds kommun om sitt arbete med tjänstedesign.

Tid: 24 april 10.00 – 11.00
Plats: Mittuniversitetet Hus O, Sal 0211 – och digitalt

Hur kan användarna bidra till bättre tjänster? Kan vi nyttja våra gemensamma resurser smartare? Och vad är egentligen poängen med att fråga varför?

Tjänstedesign innebär att skapa tjänster tillsammans med användarna. Nina Marstrander, innovationsledare på Östersunds kommun, berättar om hur Social- och arbetsmarknadsförvaltningen gått från att nosa på tjänstedesign till att driva interna innovationsprojekt i större skala. Arbetet går nu in på sitt andra år och antalet innovationsteam har ökat från tre till tio stycken. Ett av teamen som var med förra året – och som nu tar med sig erfarenheterna in i ny utmaning, delar med sig av hur de jobbat och vad det givit.

På plats är också Karolina Nätterlund och Maja Blomqvist från Designcentrum vid Region Jämtland Härjedalen, som utbildat och coachat kommunens team, för att berätta om hur de arbetar för att stärka tjänstedesign i offentlig sektor.

Under en späckad timma får du ta del av vad tjänstedesign kan ge och hur det kan göras rent praktiskt, liksom diskussioner och tid för frågor.

Här kan du ta del av hela programmet för Myndighetsfestivalen 2024. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.