Region Jämtland Härjedalen

Hållbarare företag genom design

Response är ett treårigt kunskapslyft för att stötta länets företag i att bli mer hållbara. Det görs genom att samarbeta med företagen och stötta utveckling inom design, t.ex. digitalisering, material, produktdesign och produktion.

Response handlar om att bidra till att länets företag utvecklar nya hållbara affärsmodeller. Målgruppen är små och medelstora företag i Region Jämtland Härjedalen. Erfarenheter och verktyg från bl.a Eco Design Circle Länk till annan webbplats./4.0 Länk till annan webbplats., Produktionsänglar Länk till annan webbplats. och SMICE Länk till annan webbplats. är underlag i arbetet.

Kompetenslyftet är kostnadsfritt och några utvalda företag kommer att erbjudas en designsprint – en fördjupad, praktisk del tillsammans med experter för att påskynda omställningsarbetet. Dessa företag kommer sedan att lyftas fram som goda exempel för att inspirera andra företag i Sverige.

Projektet ägs av SVID (Stiftelsen Svensk Industridesign) Länk till annan webbplats. och övriga parter är Regionalt Designcentrum Jämtland Härjedalen och Södertälje Science Park Länk till annan webbplats..

Är du företagare i Region Jämtland Härjedalen och vill vara med?
Anmälan till utbildningar inom Response kommer att öppna under 2022. Vissa bildningar är direkt riktade till företag i Region Jämtland Härjedalen, men det kommer även vara utbildningar som är öppna för alla företag i Sverige. >> Här kan du anmäla ditt intresse så att du får information om när anmälningen till utbildningarna öppnar. Länk till annan webbplats.

Projektet finansieras av Tillväxtverket och Europeiska regionala utvecklingsfonden, med stöd av Region Jämtland Härjedalen.